Verzorging en opbaring

 

Huiselijk opbaren

Thuis opbaren is een mogelijkheid die in de meeste gevallen te realiseren is. Liever spreken wij van huiselijk opbaren. Men wil de overledene graag in de huiselijke sfeer houden. Bij het afscheid nemen in de eigen huiselijke omgeving kunt u uw eigen sfeer bepalen. U kunt hierbij kiezen voor een bedopbaring of opbaren in een kist.

Huiselijk opbaren hoeft niet persé thuis om toch een 'huiselijke' sfeer te scheppen. Dit kan ook in het Huis van Afscheid in Vught. Het Huis van Afscheid biedt een warme, sfeervolle mogelijkheid om nog even bij iemand te zijn waar je van houdt en je thuis te voelen. Door de kleinschaligheid en rustige inrichting voel je je prettig en welkom. De kamer Aarde in het Huis van Afscheid biedt de mogelijkheid om 24 uur bij  uw dierbare te zijn. U krijgt een sleutel van deze kamer. U kunt ook kiezen voor een (aantal) afscheidsmomenten in overleg in kamer Lucht en kamer Water.

Laatste verzorging

Het afscheid begint bij de laatste verzorging van de overledene. Als u wilt kunt u, samen met ons team zeer ervaren verzorgers, uw dierbare wassen en aankleden thuis of in het Huis van Afscheid.

Ook is het mogelijk om het lichaam van uw dierbare licht te balsemen.